Utbildning och föreläsning.

Psykologsupport kan genomföra föreläsningar eller utbildningar inom flera spännande områden. Hör av dig med dina önskemål eller låt dig inspireras av de exempel på föreläsningar och utbildningar som du kan se här nedanför. Peter Sohlström är en van och uppskattad föreläsare som gärna vill få dig att tänka vidare och komma vidare i din utveckling på jobbet eller i andra delar av livet.

 

Introduktion till kognitiv beteendeterapi. Kursen ger dig en översiktlig bild av KBT, med genomgång av historik, utveckling, behandlingsprinciper och beskrivning av KBT-metodiken vid de vanligaste typerna av psykologiska besvär. Omfattning 3 x 3 timmar eller heldag.

 

Beteendepsykologi för chefer. Som chef har du nytta av kunskaper i vad som styr våra beteenden och hur du som chef kan påverka beteenden i organisationen i rätt riktning. Under denna heldag får du lära dig om grundläggande beteendeanalys och pröva att tillämpa dina nya kunskaper på intressanta exempel från arbetslivet.

 

Stress och stresshantering. Jag har under 15 år träffat och behandlat flera hundra människor med olika typer av stressrelaterade besvär och det innebär att det blivit ett av mina specialområden. Jag har även god vana i att utbilda andra om stress och vad man kan göra för att förebygga och behandla stressproblem. Hör av dig med dina önskemål, det kan röra sig om allt från kortare föreläsningar till arbetsgrupper till mer avancerad utbildning i KBT vid stressrelaterade besvär på högskolenivå.

 

Beteendeekonomi. Under de senaste decennierna har det pågått en spännande utveckling inom den ekonomiska forskningen. Gradvis har psykologisk forskning integrerats med de ekonomiska teorierna och ett nytt område, beteendeekonomi, har växt fram. Inom beteendeekonomin utgår man från att vi människor inte är så rationella i våra beslut och att vi ofta kan ha svårt att motiveras av mer långsiktiga faktorer. Psykologsupport gillar beteendeekonomi och ger gärna föreläsningar inom området. T ex kan du få veta mer om de vanligaste misstagen människor gör i ekonomiska system och hur man kan förebygga dem.

 

Kreativitet i arbetslivet. För många företag och organisationer är det mycket viktigt att stimulera kreativitet och innovationer. Psykologsupport tycker att detta är ett spännande område och om du vill kan Peter komma och berätta för din arbetsgrupp om hur ni kan göra för att öka sannolikheten för goda idéer och ett bra omhändertagande av idéerna. Även här handlar det förstås om beteenden! Omfattning 2-4 timmar.

 

Samtala på jobbet. Psykologsupport erbjuder utbildning som förbättrar dina färdigheter i att samtala på jobbet. Främst vänder sig utbildningen till dig som är ledare. Du får veta mer om vad som kännetecknar ett bra samtal och framför allt träna på att samtala i olika typer av rollspel. Du får pröva att genomföra utvecklingssamtal, konfliktmedlande samtal, korrigerande samtal och samtal med någon som du är orolig har problem, t ex med alkohol. Heldag.

 

Maila Peter, peter(a)psykologsupport.se eller ring

070-555 99 62 och berätta om dina önskemål eller vill ha prisuppgifter.