Kognitiv beteendeterapi.

Kognitiv beteendeterapi, KBT, kan hjälpa människor att komma vidare. Det har visat sig i forskningen att KBT är till hjälp för många olika sorters problem. 

 

Metodiken i KBT blir också allt vidare. Nya sätt att behandla psykologiska problem upptäcks och läggs till bland KBT-metoderna. Gemensamt för det mesta som sker i KBT är en strävan efter förändring av dina beteenden. Det är med hjälp av förändrade beteenden som vi lättast också kan förändra våra tankar och känslor.

 

Det är när du vågar göra något som du inte trodde om dig själv som du får bättre självförtroende. Det är när när du engagerar dig i givande aktiviteter som ditt liv känns mer meningsfullt. Det är när du beter dig annorlunda under din vakna tid som du sover bättre. Och det är när du agerar kärleksfullt som du får varmare känslor för din partner.

 

Peter Sohlström är utbildad vid Uppsala Universitet och har legitimation som psykolog och psykoterapeut med inriktning kognitiv beteendeterapi. Han har över 20 års erfarenhet av kognitiv beteendeterapi individuellt och i grupper. Välkommen att kontakta Psykologsupport om du vill pröva om kognitiv beteendeterapi kan vara till hjälp för dig.

 

Läs vidare om KBT på nätet om du vill. Det finns massor av information där. Här nedanför får du några bra länkar.

 

Länkar om KBT